Komplicerad broderskärlek

filmer | 2007-03-22

Titel: Min Bror
Regi: Eric Caravaca
Medverkande: Eric Caravaca, Julie Depardieu, Vincent Rottiers m.fl
Land:Frankrike
Premiär: 23 Mars 2007

Filmen börjar med att Thomas (Eric Caravaca) får ett telefonsamtal- hans bror Richard (Remi Martin) har begått självmord. Thomas måste omedelbart bege sig till Marseille för att identifiera kroppen. På bårhuset får Thomas sin broders tillhörigheter och uppmanas att ordna begravningen så fort som möjligt. Men istället för att ta itu med begravningen, åker han vidare till familjens gamla sommarhus på kusten. Bland Richards tillhörigheter fanns hans plånbok med ett foto på Richard och dennes flickvän, Jeanne (Julie Depardieu) utanför ett hotell vid stranden. Thomas tar in på hotellet som drivs av Jeanne tillsammans med hennes gudson, den föräldralöse tonåringen Lucas (Vincent Rottiers).

Det är lågsäsong och dystert, affärerna går dåligt och det finns inte så mycket att göra, varken för Jeanne eller för Lucas. Utan att berätta vem han är stannar Thomas kvar på hotellet. Han kommer allt närmare Jeanne och Lucas och får reda på saker om sin bror som han inte tidigare visste.

Filmen är genomgående ganska dyster och man känner en viss desperation och hopplöshet över hela situationen. Förutom Thomas vilja att lära känna sin avlidne broders familj, drivs den av Lucas ganska desperata önskan om att få en ny vän, och Jeannes längtan efter manligt sällskap. Min bror är en film om relationer och människors tendens att förtränga svåra händelser, vilket ofta leder till en återvändsgränd, då man inte kan fly från det förflutna.

Sunita Rao

filmer | 2007-03-22