Enkät: Vad tyckte du om Amnestys årsmöte i Ljungskile?

Sverige | 2002-09-16

Inger Lindvall, Ljungskile, grupp 256, sjätte årsmötet.
– För mig var årsmötet kulmen på ett års plane-rande av årsmötet. Det
har varit stimulerande med fokus på aktivismen. Jag har lärt mig mer om hur arbetet på IS fungerar och om besluten på ICM i Dakar. Det blir en fortbildning för oss alla. Nu hoppas vi kunna återstarta nedlagda grupper i Strömstad och Stenungsund.

Bo Lindblom, Laholm, valberedningen, 33:e årsmötet.
– Min vision är en Amnesty-närvaro i landets samtliga kommuner. Men det är långt kvar dit. Och vi tar oss inte ur svackan om vi inte kavlar upp ärmarna. Men jag tror vi kan göra det. Jag sitter visserligen i valberedningen och vet att det är svårt att få folk att ställa upp, men jag ogillar de »sovjetiska valen« vi har i Amnesty. Det är inte bra med exakt lika många kandidater som det finns lediga platser.

Birgitta Grind, Stockholm, granskningskommittén, ca 25 årsmöten.
– Det har varit ett fantastiskt årsmöte, speciellt om man jämför med stämningen för ett par år sedan. Jag blir hoppfull när jag känner engagemanget och entusiasmen bland folk. Hoppas att ökad aktivism också har sidoeffekten att det drar in mer pengar. Jag känner mig också mer och mer positiv till det nya åtagandet. Det är logiskt och ger oss nya möjligheter.

Johanna Wagner, Lund, kvinnorättsgruppen, första årsmötet.
– Jag kom med i Amnesty i oktober förra året när en kvinnorättsgrupp bildades. För mig har det varit en givande helg. Jag har lärt mig mycket och knutit nya kontakter.

Anja Persson, Helsingborg, nyvald styrelsesuppleant, andra årsmötet.
– Jag tror att vi är på väg att vända utvecklingen. Det här årsmötet har gett mig mycket inspiration. Amnesty uppfyller två av de saker som Ola Mattsson talade om: Vi är samhällsnyttiga och det går att påverka organisationen. Synd bara att inte fler medlemmar kom!

Text: Ulf B Andersson

Sverige | 2002-09-16